Hanami, the sequel

dinsdag 14 oktober 2014

Na de eerste, meteen een tweede versie. Eentje waarbij ik een beetje buiten de lijntjes kleurde. Bij het Hanami-patroon van Straight Grain kan je kiezen tussen een sluiting met blinde rits (zoals in de vorige versie) of eentje met een (ingenieus bedacht!) gekruist achterpand. Ik vind die v-ruglijn
dat dat creëert wel een tof effect, eentje waarvan ik dacht dat het ook niet zou misstaan aan de voorkant. Zo gedacht, zo gedaan.
Vier stofknopen houden het geheel op zijn plaats, en veiligheidshalve voorzag ik ook nog een verborgen kamsnaps ter hoogte van de kruising - better safe than sorry, dacht ik, nadat een nipplegate visioen opdoemde. 
Eerlijk is eerlijk, het is wel iets meer wringen om het kind in het kleed te krijgen. Het gaat, maar laat ons zeggen dat je - puur hypothetisch uiteraard, uw man is ongetwijfeld, net als de mijne het toonbeeld van de nieuwe man - voor de man des huizes die er op een tegen-de-schoolbel-ochtend alleen voor staat, misschien beter toch ander gerief klaar legt.

Het stofje in het rokdeel is er eentje van Aneela Hoey voor Moda, en ik kocht het over via Stof-de-stofkes, een facebookgroepje waarin stofjes van kast wisselen. Ik denk dat ik nog nooit eerder een gekocht stofje zo snel verwerkte. 's Middags in de bus, 's avonds al geknipt. Om maar te zeggen, ik ben er helemaal weg van. Het stofje met schommelende kindertjes leent zich ook perfect voor bijpassende stofknoopjes. Love them. Het stofje voor het bovenpand herkent u misschien van hier (Kokka, een tijd terug gekocht bij Julija)

Een bijpasssend écht roze truitje of longsleeve heb ik nog niet, maar dit half verschoten jeansjasje doet ook nog dienst voor een zonnige herfstdag. 

19 opmerkingen

 1. wat een fijne combinatie! staat je meisje prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee, de overslag aan de voorkant! Met het risico dat manlief hem verkeerd om aan doet. Dat zie ik hier nog wel eens gebeuren als het knopenpat op de achterkant zit bijvoorbeeld, haha! Erg geslaagd jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahum, de nieuwe man in mijn huis zou dat ook niet zo tof vinden.
  Maar wie maalt daarom? Ik zie een schoon kind in een schoon jurkje en een madam die flink op dreef is! Blijven gaan, zou ik zeggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi gemaakt!Hier zou mijne man dat kleedje ook verkeerd aan doen maar gelukkig zijn wij uit de kleintjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Ik was het ook van plan om zo'n overslag aan de voorkant te doen, past super in mijn straatje omdat bij mij de kids zich juist als zelf moeten kunnen aankleden en knopen op de voorkant is dan een pak makkelijker dan knopen op de achterkant :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tof gedaan! Ja ik begrijp wat je bedoelt met zo' n nieuwe man en die moet enkel dan nog maar een jongetje aankleden....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk idee. Moeten we hier ook maar eens gaan proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook alweer zo leuk! Bent goed bezig en heb een hoop gemist, zie ik wel...En wat een boel volgers inmiddels, hoe deed je dat toch?! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh!! Que vestido más bonito!!!!
  Te paso este enlace por si te interesa:

  http://diymiscosasdecasa.blogspot.com.es/2014/09/iniciativa-diy-kids.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik testte dat patroon ooit, mét gekruiste rug, en de Dochter trekt die jurk élke keer achterstevoren aan. Ze vindt dat mooier, zegt ze... :-) Leuke versie, deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie versie! Ik maakte voor mijn dochter hier de versie met gekruiste rug maar kreeg als reactie : mama, zooo lelijk, dat moet vanvoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi! Ik maakte deze lente een Hanami voor mijn metekindje. Tijdens de communiemis merkte ik ook op dat ze geopteerd had voor de kruising van voor. Want ze vond de knopen zo mooi dat ze wel vooraan moesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maar Mieke, weer zo mooi! Ik moet wel lachen met de reacties hierboven :-) Een van mijn testers deed hem ook al bewust achterstevoren aan, en mijn eigen man deed het ook ooit (onbewust). Het duurde toch een halve dag eer ik dat zelf doorhad, dus lelijk is het alvast niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gorgeous Mieke :) I have a thing for yellow, and it looks fab paired with grey :)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.