I (heart) marcelmarlier ofte Tiny gaat op Femma-weekend

dinsdag 28 oktober 2014

Toen Straightgrain en Sewpony hun blogtour rond Marcel Marlier (misschien bij de meesten onder u beter gekend als dé Tiny-tekenaar) aankondigden was ik meteen laaiend enthousiast. Wat een nostalgie, heerlijk wegdromen naar mijn kindertijd toen alles nog simpel was, en vrolijk, en rozegeur en maneschijn (laten we even abstractie maken van het feit dat het selectief geheugen hier wellicht een rol speelt). 

Ik geniet al enkele weken van de prachtige kleedjes die de deelnemers aan de tour produceren (mijn favorieten tot nu toe zijn die van Stitched Together, Aesthetic Nest, le labo d'Isa, Petit à petit and family, DoGuincho en Van Jansen). Maar groot was mijn vreugde toen er ook een sewalong uit de grond werd gestampt, want sinds de aankondiging van die blogtour draaiden de radartjes in mijn hoofd op volle toeren.

Enkele maanden terug besloten vriendin Mieke en ik dat wij wel een weekendje me-time (= exclusieve ononderbroken urenlange naaitijd) konden gebruiken (aheum) en we schreven ons in voor het veelbelovende Femma-naaiweekend in Spa. We dachten eerst nog een broek te maken voor onszelf, weet je wel, onder de deskundige begeleiding van zeer sympathieke naaijuffen. Maar de radartjes in mijn hoofd knarsten om ter 't hardst en daarom doopten Mieke en ik het weekend al snel om tot het Tiny-sewalong-weekend. 

Het weekend zelf was zalig. Ik genoot het meeste van de exclusieve ononderbroken urenlange naaitijd (al mochten die uren wat mij betreft gerust nog wat langer duren), in combinatie met het gezelschap van stuk voor stuk sympathieke (al dan niet bloggende) dames. Er werd in ons hoekje (waar zij, en zij en zij zich installeerden) af en toe wat gezucht en gevloekt, maar vooral veel gelachen. Er was een stoffenwinkel in de kamer naast de onze, de strijkplank, overlock en koffie en koekjes werd door de organiserende dames op beenstrekafstand geïnstalleerd. Wat wil een mens nog meer? Wat zegt u, een bezoek aan de thermen? Of aan een rommelmarkt? Ik paste, maar het kon allemaal. 

En daar maakte ik dan ook twee Tiny-jurkjes, eentje voor elk van mijn meisjes. In mijn herinnering is het typische Tiny-kleedje een ultrakort A-lijntje. Zo ultrakort dat de onderbroek af en toe komt piepen. Roze, bij voorkeur, maar in alle geval uni-kleur. 

Toen ik deze Janneke-uitvoering zag, dacht ik meteen: Tiny! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik van mening ben was dat dit soort A-lijntjes eerder voor babies en peuters zijn, maar blijkbaar is niet iedereen die mening toegedaan want menig lezer vroeg naar het patroon in grotere maten. Nu wil ik gerust mijn ongelijk toegeven, maar niet zonder empirisch bewijsmateriaal. En dus besloot ik, bij wijze van test, twee unikleurige ultrakorte paspelloze Janneke's te maken voor mijn dochters. In Tiny-style.

Kijk en oordeel zelf. Liefst niet over de kwaliteit van de foto's, want die laat te wensen over. Iets met te weinig licht enzo - Op dat front valt trouwens verbetering te verwachten want mijn vriend heeft mijn een spiegelreflex beloofd. Hip hoi!

Tiny is jarig 
De stof voor de kleedjes komt van Mon Depot en is een dikke stretchstof (van Lucy has a secret) die zalig verwerkt. Veel stretch zit er niet in, maar wel genoeg om comfortabel te vallen. De roze versie werd volledig gevoerd met een wit katoentje en onderaan afgebiesd met een kantje. Dat dan af en toe komt piepen. Bij de blauwe versie voerde ik enkel het bovenstuk met een bloemenstofje. Dat bloemenstofje gebruikte ik ook als afwerking bij de zoom binnenin.

Tiny op de boot

Tiny en haar schattig kleedje
 Zo'n Janneke in grotere maten, wat denkt u? 

48 opmerkingen

  1. Oooh Tiny, da's pas nostalgie!

    Ik ben fan van de grotere Jannekes en als het toch wat te fris wordt aan die kapotte knietjes, dan past dat nog altijd perfect met een leggingetje daaronder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind ze super! Heel goed geschikt zo voor grotere meisjes. Mocht je een tester zoeken, ik heb nog een 6 jarige die heel graag heeft dat mama zo'n jurkje naait ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben fan!
    Ik zou ook graag zo'n jurkje maken voor mijn dochter :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik was al fan op het weekend en nu nog steeds!!!
    Dank voor het gezelschap in de auto!
    Liefs, Veerle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, ik wil , ik wil dat ook .... voor onze 7- jarige!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Schattigheid troef... en heerlijke fotosetting!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel leuk, zéker niet alleen voor de kleinste maatjes hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Twee mooie meisjes in twee super Jannekes! Volledig goedgekeurd voor grotere maten, bewijs geleverd met prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk toch?! Ben nog niet heel lang bekend met Tiny, dus weet niet goed hoe ze er precies uitziet, maar ik geloof je meteen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lijkt me super leuk om dit in grotere maten te zien,dan kan ik het ook maken voor ons nichtje van bijna 6 jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ben helemaal fan! Ik zou dit heel graag maken voor mijn 4-jarige dochter!!! Mooi mooi mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super.. Mijn dochter (en ik ook een beetje) zijn helemaal Tinyfan... dus dat kleedje voor Tinyachtige meisjes is echt superleuk...
    Van mijn part kan dat patroontje er niet snel genoeg komen :-)
    Je meisjes stralen er echt zo mee!!! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. heel mooi, helemaal Tiny! Dat zie ik ook wel zitten voor mijn Janneke!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. absolument adorable!!!! Klap-Klap!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Super I (heart) Janneke! Maar ook Mieke hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik ben alvast dik fan!!! Laat maar komen! Nu dat ik weet dat de buikbewoner een meisje is, zijn de radertjes in mijn hoofd in overdrive gegaan! Vind het al spijtig dat ze er nog niet is om vanalles voor te naaien tijdens deze sew along!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Maar zo moooooi! Echt twee prachtige Tiny's :-) Die koffertjes maken het echt helemaal af. Zo fijn dat je meedoet met onze Sew Along!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. en het kraagje... toch niet gebruikt :-) schoon trouwens om je meisjes zo te zien in die kleedjes!! gr Elke (van het naaiweekend)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het afneembare kraagje, dat komt er nog, maar de gemaakte versie was net iets te klein, en de kamsnaps erin was achteraf gezien toch niet de beste sluiting :) Tof je ontmoet te hebben! En eigl ook wel benieuwd naar jouw kleedje, in datzelfde stofje :)

      Verwijderen
  19. ik ben ook fan! en grotere maten meer dan welkom, zowel voor kindjes als voor dames als je 't mij vraagt! knap gewerkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Helemaal geslaagd Mieke ! En net zoals het afgelopen weekend voor herhaling vatbaar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Very cute .... Ja ik vond de naai uurtjes ook net iets te weinig hihi
    Snoezige knietjes met die plakkertjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die plakkertjes, das dus vooral voor de show é. Janne denkt nog maar dat iets pijn doet of er moet al een plakker op (en die mag er de eerste weken niet af - ook niet voor een fotoshoot. Tja, het is nog wel cute zo idd ;))

      Verwijderen
  22. Ja en nu wil ik dat ook maken hè, k vind ze superschoon. Gij regelt dat patroon dan? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dik in orde he, die jurkjes! Ze zitten als gegoten, echt waar! Ik ga die ook moeten maken voor mijn dametjes, zeker weten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hihi , oooh zeg : die fotootjes kijken is hier echt genieten van al dat moois !
    ( en nee , ik bedoel dan niet onderbroekjes )
    ´Janneke´ past heel zeker mooi voor grotere meisjes en die uni-kleurtjes maken het echt wel af !
    Wat mij direct in het oog sprong en mij zo deed glimlachen : die pleisters op de knietjes ;)
    Mijn eerste versie van ´Janneke´ ligt geknipt en overlockt klaar om verwerkt te worden ( morgen om bijpassend paspel of biais en voering ) .
    Ik geef het zaterdag af in Londen aan een koppel met eerste dochter die in het kunstenaarsmilieu aan het werk zijn ... en hoop zó hard dat ze de gekozen stof ( en model ;-) ) mooi gaan vinden . ´t Is nl. in mijn laatste stukje atelier brunette met de vogeltjes dat ik knipte ...
    Om maar te zeggen : toppatroontje ! ´t Ziet er zelfs nog in stukken zo schoon uit :)
    x Mie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wow, zeker uploaden in de flickr-pool é, want nu ben ik benieuwd!

      Verwijderen
  25. Gepind! Als mijn dochtertje wat ouders is, ga ik aan de slag... Super mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Prachtig, ik wil ook zo eentje, maat 38 aar dan wel 9cm langer

    BeantwoordenVerwijderen
  27. leuk, wil ik ook wel maken voor de dochter. tiny jurk zonder veel poespas

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik was in- en intriest dat Janneke te klein was voor mijn dochter van 3,5. Mijn hart maakt een sprongetje bij dit blogberichtje! Oh ik wil! Ik wil! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Het is de perfectie Tiny jurk! Zo mooie versies van je Janneke. Ik kan niet wachten om er eentje voor Elysse te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. 'Tiny en haar schattig kleedje', deze verdient op z'n minst de prijs van best gevonden :-)))
    En nu we het toch over schattige kleedjes hebben: met een 'Janneke' kan je ook niet beter vinden natuurlijk ;-))))

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.